top of page
Forløb til STRESS AF I NATUREN

 

Tag et skovbad

I dette forløb skal I lære om, hvordan naturen gavner vores sundhed. I skal ud og 'bade i skoven', det vil sige tilbringe god tid i skoven, hvor I ikke skal gøre andet end at bruge jeres sanser og prøve at føle jer ét med naturen. I skal måle jeres humør før og efter turen og sammenligne resultaterne. 

 

Sæt tal på stress i skolen

I skal undersøge, hvordan stress påvirker hverdagen på skolen. I skal lave beregninger om stress ud fra antagelser, og I skal måle, hvordan stress påvirker jeres indlæring i forskellige situationer. Til sidst skal I komme med forslag til, hvordan man kan få en mindre stressende skoledag, og I skal præsentere jeres ideer for elevrådet eller skolebestyrelsen. 


Planlæg et træningsprogram

I grupper planlægger I et udendørs træningsprogram, der består af både opvarmning, konditionstræning, styrketræning og udstrækning. Desuden skal I inddrage nogle af naturens elementer i programmet. Til sidst skal I guide jeres klassekammerater igennem programmet. 


Find på en kampagne

I skal udtænke en idé til en kampagne, der kan få flere unge ud og bevæge sig i naturen. Målgruppen er unge på jeres egen alder. Bagefter skal I lave et skriftligt pitch og præsentere jeres kampagne mundtligt for resten af klassen.


Skriv til en lokalpolitiker

I gennemgår fem politiske forslag fra 'kommunen', der skal få unge til at tilbringe mere tid i naturen for at forebygge stress. I vurderer, hvilket forslag I synes er bedst og skriver en mail til 'kommunen', hvor I argumenterer for jeres valg. Til sidst skal I overveje, om I vil kontakte en politiker fra jeres egen kommune og stille et forslag.

 

Skab ro med vejrtrækningen

I skal gå ud i naturen og finde et roligt sted at sætte jer ned. Herefter skal I lave en vejrtrækningsøvelse, som hjælper kroppen med at falde til ro.

bottom of page